Održan muzičko – scenski spektakl „Ja znam ko sam…“

Sremska Mitrovica- Pred punom salom mitrovačkog pozorišta sinoć je održan muzičko – scenski spektakl pod nazivom “Ja znam ko sam…”.

„“Ja znam ko sam…” govori o stradanju i pobedi Srbije u Prvom svetskom ratu, a s obzirom da je prošlo sto godina od početka Velikog rata mi smo odlučili da napravimo jedan program u kom će simbolično učestvovati 100 mitrovačkih amatera“, rekao je ovom prilikom Petar Samardžić iz Centra za kulturu „Sirmijumart“.

100 god

„U pitanju je jedan sadržajni program u kojem su se mogle čuti i videti kompozicije naših poznatih kompozitora, dela naših čuvenih književnika, brojne rodoljubive srpske narodne pesme, u ovom program smo na jedan umetnički način obeležili stogodišnjicu, za našu zemlju, veoma važnog istorijskog događaja, rekao je Samardžić.

102

U predstavi su se koristile originalne replike uniformi iz perioda Prvog svetskog rata, u pitanju su uniforme redovne vojske, oficirkse i podoficirske koje su na korišćene dobijene od Garde Republike Srbije, dok je jedan deo kostima korišće iz fundusa pozorišta u Bogatiću i Sremske Mitrovic,a ličnim dolaskom predstavu su podržali komadant Garde Vojske Srbije, brigadni general Milomir Todorović, zastavnik Predrag Vasić i pukovnik u penziji, Veselin Šljivančanin.

107

Osim sekcija “Sirmiumarta” – hor, tamburaški i duvački orkestar, Folklorni ansambl “Branko Radičević” i Recitatorski studio “Kaliopa”, u programu učestvuju: Crkveni hor “Sveti Sava”, Edi Tajm – frula, Aleksandra Padrov – vokalni solista, Teatar “Gartel” i glumci Vladimir Balašćak, Gordana Lukić, Aleksandar Krstajić i Latinka Perunović.
Scenska adaptacija: Gordana Lukić,
Koreograf: Dragan Đorđević,
Muzički aranžmani: Zorica Opačić,
Slobodan Radivojević,
Dirigenti: Jovanka Ivanić i Ivana Šević i Nataša Stojković,
Producent: Petar Samardžić, Centar za kulturu “Sirmiumart”

103

105

You May Also Like