Održana tribina ,,Biciklisti ravnopravni učesnici u saobraćaju”

Sremska Mitrovica- U čitaonici Biblioteke ,,Gligorije Vozarević’’ u Sremskoj Mitrovici, u organizaciji omladinskog udruženja “Skuteraši SM”, danas je održana edukacija pod nazivom ,,Biciklisti ravnopravni učesnici u saobraćaju”.

Edukacija je održana u saradnji sa Upravom Saobraćajne Policije, Asocijacijom za bezbednost saobraćaja grada Sremska Mitrovica i osnovnim školama sa teritorije grada (pet osnovnih škola).
Cilj edukacije je upoznavanje dece uzrasta od 10 do 15 godina sa osnovnim pravilima u saobraćaju i pravilnom ponašanju biciklista.

Edukaciji su, osim mitrovačkih osnovaca, prisustvovali Marijan Radošević, predsednik omladinskog udruženja “Skuteraši SM,, Miroslav Jovanović, predstavnik Asocijacije za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica i Tihomir Babić, predstavnik saobraćajne policije Grada Sremska Mitrovica.

“Ova tribina ima za cilj edukaciju mladih ljudi o tome kako da se ponašaju u saobraćaju, koja pravila koja treba poštovati i kako da ostanu bezbedni”, rekao je za radio “Ozon” rekao Marijan Radošević, predsednik omladinskog udruženja “Skuteraši SM”.

Nakon edukacije mladi vozači bicikala su, biciklističkom stazom, otišli do platoa ispred PSC ,,PINKI’’, gde je bio postavljen poligon za bicikle.

bibl2

You May Also Like