Sremska Mitrovica – Od septembra učenici drugih razreda u Mitrovačkoj gimnaziji dobiće priliku da prisustvuju nastavi Zdravstvenog vaspitanja o reproduktivnom zdravlju.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je u okviru konkursa „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“ doneo odluku da se ovaj program u školskoj 2014/2015 sprovede u šezdeset i šest srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine, a pored Mitrovačke gimazije u Sremu ovaj projekat će se sprovesti i u nekoliko srednjih škola u Šidu, Inđiji, Staroj Pazovi, Rumi, Pećincima.

Edukaciju u Mitrovačkoj gimnaziji tokom cele godine izvodiće Tamara Karalić, po specijalno pisanom Priručniku koji će se sastojati od tekstova iz oblasti anatomije, seksualnosti, psihologije, ginekologije… Đaci će pored priručnika dobiti i Rečnik o reproduktivnom zdravlju, koji će kao i priručnik biti u izdanju Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i njihovo prevođenje na maternje jezike nacionalnih zajednica u Vojvodini.

Školama učesnicama na projektu Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će pomoći u obezbeđivanju edukatora i njihovih naknada, kao i opreme za sprovođenje edukacija.

“Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju” jeste jedinstven projekat ne samo u Vojvodini, već i u celoj državi, a za krajnji cilj ima izmenu i dopunu resornog obrazovnog zakona kako bi se Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju uvelo kao obavezan predmet u naš obrazovni sistem.

Svečano potpisivanje ugovora sa školama biće održano sutra, u utorak 26. avgusta u prostorijama Pokrajinske vlade.

Možda Vam se svidi i