Sremska Mitrovica – Na javni poziv za privatizaciju preduzeća iz Srbije, stigle su 1.732 punude za 403 preduzeća, dok za 99 preduzeća nije stigla nijedna ponuda.

Najveći broj ponuda za posrnula preduzeća u zemlji, dali su privrednici iz Srbije, ali su stigle i 72 ponude iz Nemačke, iz SAD stiglo je 35 ponuda, susedne Bugarske 34, iz Rusije je stiglo 26, a iz Velike Britanije 21.

Rok za ponude je istekao 15. septembra i sada Agencija za privatizaciju ima rok od 45 dana da predloži resornom ministarstvu koje će preduzeće ići u stečaj.

Agencija za privatizaciju objavila je 15. avgusta javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća, od kojih 161 u restrukturiranju.

Na spisku za privatizaciju, bila su i sremskomitrovački “Putevi”, ,,Regulacije” , ,,Tehnohemija” iz Sremske Mitrovice, nekoliko veterinarskih stanica, pa i tri medijske kuće.

Javni poziv za privatizaciju se odnosio na 113 preduzeća iz oblasti preradjivačke industrije, 83 iz oblasti trgovine na veliko i malo i popravke motornih vozila, 73 preduzeća iz oblasti informisanja i komunikacija, 67 iz oblasti stručne, naučne i inovacione delatnosti, 51 iz oblasti gradjevinarstva, 35 iz poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Medju njima je bilo i po 21 preduzeće iz sektora saobraćaja i skladištenja i usluge smeštaja i ishrane, kao i 16 iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, 15 iz finansijske i delatnosti osiguranja, 13 iz administrativne i pomoćne uslužne delatnosti, sedam iz oblasti snabdevanja strujom, gasom i parom i šest iz sektora rudarstva.

Možda Vam se svidi i