Sremska Mitrovica – Prema analizama Instituta za javno zdravlje Vojvodine, koji pojačano kontroliše ispravnost vode za piće u područjima ugoženim poplavama i podzemnim vodama, voda iz seoskih vodovoda u naseljenim mestima Morović i Višnjićevo u opštini Šid, nije za upotrebu.

Pokrajinski štab za vanredne situacije obezbedio je za stanovnike ovog sela, kao i za stručne timove za odbranu od poplava i spasilačke ekipe iz zemlje i inostranstva koje se ovde nalaze, flaširanu vodu za piće i dve cisterne sa pitkom vodom, dok se situacija ne smiri i vodovodi ne saniraju.

U Vojvodini je na današnji dan, prema evidenciji Crvenog krsta Vojvodine, smešteno 3.325 osoba evakuisanih iz poplavljenih područja. Smanjen je broj u kolektivnim centrima. U prihvatnim centrima u Šidu, Rumi, Sremskoj Mitrovici i Staroj Pazovi nalazi se 656 osoba. Međutim, povećan je broj ljudi koji su u privatnom smeštaju. U skoro svim opštinama u Vojvodini u porodičnom smeštaju je 2.669 osoba, koje su se prijavile organizacijama Crvenog krsta. Jedan broj prijavljenih je iz Republike Srpske. U saradnji sa centrima za socijalni rad, obezbeđuje se pomoć u neophodnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima. Prihvatni centri su pod stalnim nadzorom mobilnih epidemioloških ekipa i pokrajinske sanitarne inspekcije. U svim objektima su obezbeđeni neophodni sanitarno-higijenski uslovi u smislu smeštaja, vode, hrane, održavanja lične higijene i uklanjanja otpadnih materija.

Pokrajinski štab za vanredne situacije je konstatovao da su u toku aktivnosti omogućavanja i normalizacije saobraćaja na putnim pravcima Novi Sad – Irig, preko Iriškog venca, Rakovac-Zmajevac-Vrdnik i Novi Sad-Inđija, stari Novosadski put preko Banstola, za sve kategorije vozila, uz ograničenja koja postoje na putu.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik