Obdanište „Čuperak“ u Laćarku dobija još jedan objekat

Sremska Mitrovica – Selo Laćarak u toku naredne godine dobiće još jedan objekat u okviru predškolske ustanove „Čuperak“, kojim će se proširiti dosadašnji kapaciteti i ispratiti potrebe koje ovo selo po ovom pitanju ima.

Laćarak je prema poslednjem popisu stanovništva jedino mesto u opštini grada Sremska Mitrovica sa pozitivnim prirodnim priraštajem i kao takvom već nekoliko godina unazad javlja se problem sa ograničenim kapacitetom predškolske ustanove „Čuperak“. Ove godine, baš kao i prethodne više od 100 dece je ostalo na listi čekanja.

Predškolska ustanova „Čuperak“ u Laćarku trenutno ima šest radnih soba u okviru objekta, a tri pripremne predškolske grupe zbog nedostatka prostora imaju boravak u prostorijama onovne školi „Triva Vitasović Lebarnik“.

„Ove godine kao i prethodnih godina je bilo dosta dece na listi čekanja, što potvrđuje činjenicu da potreba za proširivanjem kapaciteta ove ustanove postoji . Fali nam tri sobe kako bi decu iz prostorija osnovne škole preselili ovde i dve sobe za dve grupe za celodnevni boravak za decu koji nam uvek ostaju na listi čekanja. Roditelji su primorani da decu vode u druge objekte jer ovde jednostavno nema dovoljno mesta. Postojeće radne sobe su male, ali trenutno dovoljne za naše grupe“, rekla je Jovanka Tomić glavni vaspitač objekta „Čupetrak“.

U okviru objekta obdaništa trenutno ne postoji spavaonica, ni trpezariju. Kuhinja je predviđena za 90 dece, a broj dece koja trenutno borave u obdanistu je nešto više od 160 i 70 u prostorijama osnovne škole.

Novim objektom u okviru predškolske ustanove „Čuperak“ dobiiće se još dve radne sobe za decu sa celodnevnim boravkom, kuhinja i trpezarija koje će biti napravljene prema važećim standardima, a s obzirom da je po projektnom planu predviđeno da novi objekat ima sva sprata, na drugom spratu biće još tri ili četiri sobe.

4
Predviđeno mesto za izgradnju novog objekta.

You May Also Like