Sremska Mitrovica – U sklopu revitalizacije putne i komunalne infrastrukture u Ulici Kralja Petra I JKP,  Vodovod izvodi radove na rekonstrukciji vodovodne mreže ukupne dužine od oko 1200 m i priključenju korisnika na kanalizacioni sistem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prva faza radova je počela sredinom prošle nedelje. Obavljeno je šlicovanje (ručni iskop) trase – instalacija i priključaka, kako bi se tačno definisao položaj instalacija vodovoda i obeležila trasa. Urađena su dva nova čvorna mesta i rekonstruisano jedno staro. S tim u vezi izgrađeni su novi šahtovi i ugrađeni novi ventili u čvorištima.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ove nedelje počeli su glavni radovi na polaganju novih cevovoda u dužini od oko 150 m, od raskrsnice sa Ulicom Stari šor do ulaska za objekat PU Pčelica. U toku je postavljanje novog sekundarnog polietilenskog cevovoda prečnika 110 mm, dok je primarni (stari, azbest-cementni) cevovod prečnika 200 mm zamenjen novim polietilenskim.
Nakon ovih radova na pomenutoj deonici će se pristupiti rekonstrukciji kućnih priključaka vodovoda i izradi kanalizacionih priključaka. Kako je predviđeno, ova faza radova bi mogla biti završena do kraja iduće nedelje. Potom radnike sremskomitrovičkog Vodovoda očekuju isti poslovi u okviru druge faze radova koja podrazumeva deonicu puta od ulaska za objekat Pčelice do objekta Pasaž.
U toku radova u ovoj ulici će dolaziti do povremenih kraćih prekida u isporici vode, te se mole potrošači da svakodnevno obezbede manje zalihe vode za osnovne životne potrebe.

You may also like