Sremska Mitrovica- Svim roditeljima koji čekaju isplatu novčanih sredstava za prvorođeno dete, novac će biti isplaćen u toku iduće nedelje, najavljeno je iz Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine.

„Istina je da isplata malo kasni, ali roditelji mogu očekivati tokom iduće nedelje da im novac bude isplaćen“, rekao je Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine.

On je dodao da je u tekućoj godini iz budžeta Grada Sremska Mitrovica za pomoć roditeljima za prvorođeno dete izdvojeno oko 9 miliona dinara, a ista sredstva biće opredeljena za ovu vrstu pomoći i sledeće godine.

Prema izmeni Odluke o pružanju finansijske podrške porodici sa decom za prvorođeno dete koja je na snazi od 1. januara 2013. godine svi roditelji od lokalne samouprave za prvo dete dobijaju novčanu pomoć u iznosu od 30 000 dinara.

Pravo na ostvarivanje roditeljskog dodatka imaju majke prvorođene dece sa prebivalištem na teritoriji grada Sremska Mitrovica.

You may also like