Sremska Mitrovica – Projekat za izgradnju nove osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici je završen, kao i konverzija zemljišta, a 480 đaka od nove škole deli samo novac.

Prema rečima Slađana Papić, direktora ove škole sve što je bilo u njegovim rukama, kao i u rukama gradske uprave je odrađeno i završeno, sada se samo čekaju sredstva od države i gradnja nove škole može da počne. Grad je do sada obezbedio sredstva za izradu projektne dokumentacije, komunalno opremanje i ideejna rešenja.

Papić je objasnio da se projekat izgradnje nove škole na mestu sadašnje sastoji iz dve faze. Prva faza obuhvata rušenje fiskulturne sale i kabineta za tehničko obrazovanje i početak izgradnje nove škole na tom mestu. Nakon završetka ove faze čija vrednost radova se procenjuje na 246.240.000,00 dinara, počela bi druga faza koja obuhvata rušenje ostatka zgrade postojeće škole, izgradnju fiskulturne sale, kabineta za tehničko, kuhinje, trpazarije, produženog boravka. Vrednost izrade ovog dela radova je procenjen na 123.120.000,00 dinara, što bi značilo da ukupan projekata izgradnje nove škole na mestu postojeće iznosi 369.360.000,00 dinara.

Škola u Mačvanskoj Mitrovici je izgrađena kao privremeni objekat 1963 godine, a trenutno se nalazi u jako lošem stanju. Najveću opasnost po zdravlje učenika, nastavnika, kao i svih drugih koji u njoj borave duži vremenski period predstavljaju azbestne ploče od kojih je škola napravljena. U ovoj školi nastavu prati oko 480 učenika.

Možda Vam se svidi i