Noć pozorišta u subotu

Sremska Mitrovica- U subotu, 15. novembra, sedam evropskih zemalja organizuje manifestaciju “NOĆ POZORIŠTA”.
Noć pozorišta će se po četvrti put će se održatiu Republici Srbiji, u okviru međunarodne mreže European theatre night, uz podršku lokalnih samouprava i institucija kulture iz 24 grada i opština, što je najveći broj učesnika (gradova) od kada se održava manifestacija.

U 40 kulturnih institucija, pozorišta, kulturni centri, studentski kulturni centri, muzeji, biblioteke i dr. biće održano preko 50 predstava i 20 propratnih sadržaja (preformansi, muzički događaji, muzejske postavke, radionice, izložbe, i sl.).

U subotu 15. novembra obeležiće se već tradicionalno Noć pozorišta u Sremskoj Mitrovici i to uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

Pozorište „Dobrica Milutinović“ i ove godine pripremilo je bogat program za svoje sugrađane sa velikim popustom na ulaznice za sve predstave.

REPERTOAR NOĆI POZORIŠTA- SUBOTA, 15. NOVEMBAR

Velika scena u 12:00, 200 DINARA
KO SE BOJI VUKA JOŠ?
Premijera predstave za decu
Tekst: Goran Vučanović / Stefan Tajbl
Režija: Stefan Tajbl
Igraju: Jelena Tomić, Nikola Stanković, Goran Vučanović, Stefan Tajbl

Velika scena u 20:00, 75%, 100 DINARA
CIRKUS TELEPORTANO
režija: Filip Gajić
igraju: Aleksandar Krstajić, Jelena Janković, Gordana Lukić, Goran Vučanović, Stefan Tajbl, Valentina Jurišić, Nikola Stanković, Jelena Tomić, Jelena Dobrnjac, Zvonko Bednar

Velika scena u 22:00, 60% , 100 DINARA
SREM NAŠA KUĆA
Tekst: Vladimir Balašćak / Režija: Dragan Jovičić Jović
Igra: Vladimir Balašćak

Hol Pozorišta u 23:00, ULAZ SLOBODAN
NA TEMU GLUMAC JE
Performans Omladinskog studija Pozorišta “Dobrica Milutinović”
Igra: Vladimir Balašćak

Cena paketa ulaznica za sve predstave je 300 dinara.

Od 2011. godine, od kada je pokrenuta manifestacija NOĆ POZORIŠTA u Srbiji do danas, ukupno je uzelo učešće oko 40 gradova sa preko 200 različitih programskih sadržaja (predstave, radionice, izložbe, i dr.).
“Želimo ovom prilikom da istaknemo gradove koji pripremaju celodnevne programe, svake godine, i koji na ovaj način prepoznaju značaj manifestacije: Šabac, Sremska Mitrovica, Beograd, Novi Sad, Lazarevac, Vranje i Novi Pazar”, poručili su organizatori ove maniestacije.

You May Also Like