Nema većih zadržavanja na graničnim prelazima

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta. Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije, zbog predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, očekuje se pojačan saobraćaj na graničnom prelazu Batrovci iz pravca Hrvatske i iz pravca Mađarske, na graničnom prelazu Horgoš.

69069-batrovci-foto-e-conkic

Vreme zadržavanja na ovim najfrekventnijim graničnim prelazima je promenljivo i relativno, pa se zato preporučuje korišćenje manje frenkventnijih graničnih prelaza – sa Hrvatskom granični prelaz Šid, a sa Mađarskom granični prelaz Kelebija, prenosi Tanjug.

Radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi, Bajmok i Đala sa Mađarskom je od 07.00 do 19.00 časova.

Ove granične prelaze sem naših i mađarskih državljana mogu koristiti i državljani EU.

U Srbiji se očekuje umereno do potpuno oblačno i osetno hladnije vreme, pre podne sa kišom i snegom, a posle podne na severu suvo, a u ostalim predelima sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača uglavnom u zapadnim i južnim krajevima.

JP „Putevi Srbije“, odnosno sektor za naplatu putarine, će tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika intezivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na auto-putevima pod naplatom.

Na domaće učesnike u saobraćaju apeluje se da pripreme tačan iznos putarine radi bržeg prolaska kroz naplatne stanice i da u skladu sa svojim mogućnostima ne koriste popodnevne časove poslednjeg dana praznika za povratak svojim kućama, već da to čine ravnomerno tokom celog dana kako bi se izbegla veća zadržavanja.

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo, saopštilo je to preduzeće.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Kolovozi su vlažni i bez snega na autoputevima Feketić – Novi Sad – most Beška, petlja Beška – Novi Banovci, Dobanovci – Niš, Niš – granica sa BJR Makedonijom, Batrovci – Dobanovci i Beograd – Pančevo.

Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta i na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kolubare, Novog Pazara, Zaječara, Mačve i Kruševca.

Na području Vranja na putevima drugog I trećeg prioriteta moguća je pojava poledice na mostovima kritičnim mestima i prevojima usled niske temperature.

Na području Zaječara učestala je pojava sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima.

Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj – Gračanica i Krupanj – Radaljska Banja – Radalj.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, navedeno je u saopštenju.

You May Also Like