Sremska Mitrovica – Građani Sremske Mitrovice koji su priključeni na gradski toplifikacioni sistem grejanja i ove godine račune za grejanje će plaćati kao i prethodnih, a odluka o naplati grejanja prema utrošku počeće da se primenjuje od 15. oktobra 2015. godine, rekao je Slavko Sladojević, direktor JKP “Toplifikacija”.

„Naplata po potrošnji je odložena do sledeće grejne sezone, izuzimajući one građane kojima se računi već obračunavaju po potrošnji. Njih u ovom trenutku u našem gradu ima oko 250“, rekao je Sladojević i dodao da bi njihov broj trebao da se poveća naredne grejne sezone.

„Iznos računa za grejanje neće biti isti tokom cele godine i u tome je prednost naplate po utrošku“, rekao je Sladojević, objasnivši da će građani u vreme dok traje grejna sezona plaćati fiksni deo cene koji se obračunava po priključnoj snazi i potrošenu toplotnu energiju a u periodu kada ne koriste grejanje plaćaće samo fiksni deo cene.

„JKP „Toplifikacija“ je spremna za naplatu po potrošnji“, poručio je direktor ovog mitrovačkog preduzeća, naglasivši da će ovaj vid naplate početi da se primenjuje od sledeće grejne sezone, tačnije od 15. oktobra 2015. godine.

Možda Vam se svidi i