Sremska Mitrovica – Poreska uprava Srbije objavila je juče spisak najvećih poreskih dužnika, na dan 20. decembar 2013. godine.

Mitrovačko preduzeće AD Mitrosrem, još uvek je među najvećim aktivnim dužnicima u Srbiji. Na ime poreza ovo preduzeće duguje 127.549.443 miliona dinara.

Među brisanim poreskim dužnicima nalaze se četiri Mitrovačke firme a po dugovanju prednjači „MD PETROL“.

Brodogradilište Sava je sa dugom od preko 521 miliona dinara na spisku najvećih dužnika u stečaju, dok pravnih lica kojima je oduzet PIB na teritoriji Sremske Mitrovice na spisku Poreske uprave, nema. Na spisku pravnih lica u restrukturiranju nalazi se AD putevi sa dugom od preko 17 miliona dinara.

Među Srpskim dužnicima predvodi Zastava oružje iz Kragujevca sa 6,48 milijardi dinara duga. Na drugom mestu je Simpo iz Vranja koji duguje 3,98 milijardi dinara, navodi se na sajtu Poreske uprave.

Slede Sloboda iz Čačka (2,54 milijarde dinara), Krušik iz Valjeva (2,19 milijardi), Namenska u okviru Prve petoletke iz Trstenika (1,79 milijardi), Borba iz Beograda (1,72 milijarde), Lola livnica iz Beograda (834 miliona), Mera invest iz Beograda (829 miliona), Simeks iz Subotice (809 miliona), Montera iz Beogada (807 miliona), Hemijska industrija Zorka iz Subotice (768 miliona), Luka Beograd (667 miliona).
U listu najvećih dužnika prema podacima do 20. decembra 2013, uvršćeni su i Ministarstvo zdravlja, Republički geodetski zavod, PIO fond, Republički fond za zdravstveno osiguranje i Železnice Srbije.

 

SPISKOVI PORESKIH DUŽNIKA NA DAN 20. decembar 2013. godine.

Pravna_lica-aktivni

Pravna_lica-brisani

Pravna_lica-oduzet_PIB

Pravna_lica-restrukturiranje

Pravna_lica-stecaj,likvidacija

 

You may also like