Sremska Mitrovica – Prema saopštenju Auto moto savez Srbije (AMSS), prvog dana vikenda saobraćaj je pojačanog inteziteta na važnijim putnim pravcima u našoj zemlji, posebno na deonici autoputevima iz pravca Hrvatske i Mađarske ka Makedoniji, na ibarskoj magistrali ka Crnogrskom primorju, prema poznatijim vikend naseljima, na naplatnim rampama i graničnim prelazima.

Vozači koji iz Mađarske ulaze u Srbiju mogu očekivati višesatna zadržavanja na graničnim prelazima Roske i Tompa, saopštila je danas mađarska policija

Policija je preporučila korišćenje alternativnih graničnih prelaza pre nego prelaz Roske, gde se sada čeka tri sata.

Vozači koji u Srbiju ulaze iz pravca Hrvatske, Mađarske i Crne Gore u proseku će morati da sačekaju od 30 minuta do tri sata.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije na ulazu u zemlju, na graničnom prelazu Batrovci, vreme čekanja za putnička motorna vozila je oko 180 minuta.

Na graničnom prelazu Šid, vreme čekanja na ulaz u zemlju, za putnička motorna vozila je oko 120 minuta, dok je na Kelebiji čekanje na ulazu oko 90 minuta.

Na Jabuci i Gostunu na izlazu iz zemlje vreme čekanja je oko 10 minuta, dok se na ulazu na Jabuci čeka oko 30 minuta, a Gostunu oko 70 minuta.

Na graničnom prelazu Špiljani, na izlazu iz zemlje, čeka se oko 45 minuta.

Na Horgošu nema većih zadržavanja.

Možda Vam se svidi i