Sremska Mitrovica – Beogradski Sajam turizma najveća je turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi. Više od 30 godina ispunjava svetske standarde u poslovanju, sa izlagačima gradi partnerske odnose a kvalitetnom ponudom i raznovrsnim dešavanjima svake godine privlači sve veći broj posetilaca.

Uz 36. Međunarodni sajam turizma, jednu od najposećenijih i najatraktivnijih manifestacija, na Beogradskom sajmu svečano su otvorena još tri sajma – vina, hotelsko-ugostiteljske opreme i suvenira.
Pod parolom „Ispunjavamo želje“ ove manifestacije traju do nedelje, 2. marta.

Indoneziju, koja je zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma, predstavio je Sapta Nirvandar, zamenik ministra turizma i kreativne ekonomije.
O Srbiji, kao mestu na kome se sve bolje živi i pored toga što nisu rešeni mnogi ekonomski problemi, na svečanom otvaranju govorio je Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije.

Sajam turizma svečano je proglasio otvorenim Igor Mirović, ministar privrede, koji je podsetio da je Srbija prošle godine od turizma ostvarila rekordni prihod, veći od milijardu dolara.

IMG_7350

Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica takođe se predstavlja na Sajmu  u okviru jedinstvene ponude Turističke organizacije Vojvodine. Prezentovani su svi potencijali, a štand su posetili predstavnici Grada, Sremske privredne komore i predstavnika drugih turističkih organizacija, ministarstva, mediji, udruženja i druge institucije iz oblasti turizma.

IMG_7406

IMG_7353

IMG_7370

IMG_7387

 

You may also like