Sremska Mitrovica – Za samo nekoliko dana počinje Evropsko prvenstvo u atletici za seniore, a od jedanaest takmičara koji će na ovom takmičenju predstavljati Srbiju, čak dva takmičara su iz Sremske Mitrovice.

Mitrovčani Dragana Tomašević i Vedran Samac odmeriće snage sa najboljim u Evropi u dve bacačke discipline. Dragana u bacanju diska, Vedran u bacanju koplja.

Evropsko prvenstvo u atletici za seniore ove godine se održava u najvećem Švajcarskom gradu, Cirihu od 12. do 17. avgusta, a vodeći se rezultatima iz ove sezone naši takmičari očekuju postizanje dobrih rezultata i na ovom takmičenju.

Dragana će na „bojno polje“ izaći u petak, 15. avgusta, dok će Vedran nastupiti jedan dan ranije u četvrtak 14. avgusta.

Ukoliko se plasiraju među najbolje, 16. avgusta će biti održano finale u ženskoj konkurenciji u disciplini bacanje diska, dok će se finale u bacanju koplja održati poslednjeg dana takmičenja, 17. avgusta.

Dragana Tomašević je nacionalna rekorderka u bacanju diska, a najbolji rezultat od 63,63 metara postavila je Geteborgu 2006. godine.

Vedran Samac je seniorski rekorder Vojvodine u bacanju koplja, a njegov najbolji rezultat i lični rekord iznosi 79,22 metra.

Možda Vam se svidi i