Mitrovačke predškolske ustanove među jeftinijima

Sremska Mitrovica – Ministarstvo prosvete u toku prošle nedelje poslalo je dopis svim lokalnim samoupravama u Srbiji kojim se zahteva utvrđivanje učešća roditelja u ekonomskoj ceni predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Ovim dopisom naloženo je opštinskim vlastima da u to kraćem roku donesu odgovarajuće akte kojima će biti propisana ekonomska cena, a učešće roditelja u plaćanju troškova vrtića ne bi trebalo da prelazi 20 odsto, kako je zakonom propisano.

U devet objekata u gradu i dvadeset objekata u seoskim sredinama na teritoriji opštine Grada Sremska Mitrovica koje se nalaze u okviru predškolske ustanove “Pčelica” ovogodišnje cene boravka dece su na nivou prošlogodišnjih i iznose 3.500 hiljade za celodnevni boravak, 850 dinara za poludnevni boravak (zabavište) i 3.300 dinara mesečno za pripremni predškolski program.

Cene u mitrovačkim predškolskim ustanovama su među najnižima u Srbiji.

Roditelji dece koja pohađaju beogradske vrtiće za celodnevni boravak plaćaju 9.700 dinara, u Subotici 4.500 dinara, u Pančevu 4.650, u Nišu 4.500 dinara, a u Leskovcu 4.900 dinara.

You May Also Like