Sremska Mitrovica – Košarkaški klub Mega Vizura, koji će naredne sezone svoje mečeve igrati u Sremskoj Mitrovici, imao je čak tri odabrana igrača na ovogodišnjem NBA draftu, što se u dosadašnjoj istoriji najjače lige na svetu desilo samo sa dva evropska kluba.

Na draftu, Odabrani su kao 27. pik od strane Feniks Sansa Bogdan Bogdanović, Denver Nagets je kao 41. odabrao krilnog centra Mega Vizure, Nikolu Jokića, Filadelfija je njegovog saigrača Vasilija Micića odabrala kao 52. pika, i to nakon što je do te pozicije za biranje došla posle dogovora sa Memfisom i Klivlendom, a onda je kao 54. pika odabran i treći član Mega Vizure, Nemanja Dangubić, koga je uzela Filadelfija a naknadno ga prosledila šampionima iz San Antonija čiji će biti član kada bude rešio da zaigra u NBA ligi.

U dosadašnjoj košarkaškoj istoriji, samo dva evropska kluba su imala tu privilegiju da, kao Mega Vizura sada, tri njihova igrača budu odabrana na istom NBA draftu: 2003. to je bio slučaj sa podgoričkom Budućnošću, a 2009. sa Huventudom.

Možda Vam se svidi i