Sremska Mitrovica – Prvo kolo Jadranske lige doneće Mitrovčanima velika uzbuđenja, pošto će se utakmica između Mega Vizure i makedonskog MZT odigrati u oktobru u Sremskoj Mitrovici.

U okviru Jadranske lige u  Podgorici će se sastati Budućnost i Radnički iz Kragujevca.

Cibona će dočekati Union Olimpiju, a debitant u ovom takmičenju, ekipa Levskog iz Sofije, stiže na megdan Crvenoj zvezdi Telekom.

Partizan očekuje neugodno gostovanje u Mađarskoj, gde je u prethodnoj sezoni poražen od strane Solnoka.

U preostalim mečevima prvog kola sastaju se i Zadar-Igokea i Krka-Cedevita.

U drugom kolu u Zagrebu igra se derbi izmedju Cibone i Zvezde, u trećem se sastaju Cedevita i Partizan, dok u petom golu igraju Partizan i Radnički.

U devetom kolu, 21. novembra igraju beogradski i zagrebački klubovi: Cedevita-Zvezda i Partizan-Cibona, dok se sedam dana kasnije igra „večiti“ derbi, izmedju Crvene zvezde i Partizana. Poslednje, 26. kolo na programu je 20. marta sledeće godine.

Termini plej-ofa, koji se od ove sezone igra umesto „fajnal fora“, će naknadno biti odredjeni, pošto će na kalendar takmičenja uticati nastupi ekipa u evropskim takmičenjima.

Predstavnici klubova su obavešteni da će iz Jadranske lige za sezonu 2015/2016, dve ekipe ići u Evroligu, a četiri u Evrokup, a kako se navodi u saopštenju, poseban akcenat stavljen je na informisanje klubova o pravilima finansijskog fer-pleja, koji je uvela Evroliga.

Čitav raspored možete pogledati na zvaničnom sajtu ABA lige, odnosno OVDE.

Možda Vam se svidi i