Sremska Mitrovica – Međunarodni dan starijih osoba obeležava se 1. oktobra i ove godine biće obeležen pod sloganom „Ne zapostavimo nikoga- promovišimo društvo za sve generacije“.

U susret 1. oktobru – Međunarodnom danu starijih osoba, Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje, zajedno sa učenicima Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice, organizovaće druženje sa našim starijim sugrađanima u prostorijama Gradskog udruženja penzionera i na taj način obeležiti ovaj datum iz kalendara javnog zdravlja.

Tom prilikom će učenici fizioterapeutskog smera medicinske škole demonstrirati neke od vežbi razgibavanja i istezanja tela i ukazati na značaj fizičke aktivnosti u starosti, a lekari specijalisti Zavoda za javno zdeavlje Sremska Mitrovica savetovaće sugrađane kako da očuvaju i unaprede svoje zdravlje pravilnom ishranom.
Druženje je planirano za ponedeljak 29. septembar, sa početkom  u 10:30 časova u prostorijama Gradskog udruženja penzionera koje se nalazi u  ulici 28. marta broj17.

Možda Vam se svidi i