Sremska Mitrovica – Zimski raspust koji je počeo 24. decembra, danas se završava i đaci se u školske klupe vraćaju sutra, u sredu, 15. januara.

Mišljenja su podeljena, neki se raduju novom polugodištu a neki bi mogli još da odmaraju.
„Jedva čekam da krenem u školu“, rekla nam je Jelena, učenica drugog razreda osnovne škole iz Sremske Mitrovice.
„Pročitao sam lektiru i radujem se polasku u školu“, rekao je Jovan, učenik petog razreda, dok bi većini sa kojima smo razgorali prijao još koji dan bez škole.

Kratak predah od školskih obaveza prijao je svima, a po školskom kalendaru za 2013 / 2014. godinu sledeći odmor u planu je na proleće, i to u periodu od četvrtka 17. aprila do srede, 24. aprila 2014. godine kada će đaci biti na prolećnom raspustu.

Letnji raspust za učenike od prvog do sedmog razreda počinje u subotu, 14. juna a završava se u nedelju 31. avgusta, dok letnji raspust za učenike osmog razreda počinje po završetku završnog ispita a završava se u nedelju 31. avgusta 2014. godine.

Prema školskom kalendaru za 2013/2014. godinu, za srednje škole u Vojvodini, za učenike četvrtog razreda gimnazije letnji raspust počinje u subotu, 24. maja 2014. godine.
Za učenike četvrtog razreda četvorogodišnjih i trećeg razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola letnji raspust počinje u subotu, 31. maja 2014.

Za učenike prvog, drugog i trećeg razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike prvog i drugog razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola letnji raspust počinje u subotu, 21. juna 2014. godine, a završava se u nedelju, 31. avgusta 2014. godine.

You may also like