Sremska Mitrovica – U sremskom selu Divoš u toku su radovi na kopanju kanala u Partizanskoj ulici.

Radovi koji se izvode obuhvataju kopanje kanala ukupne dužine 1200 metara sa obe strane Partizanske ulice. Do sada je završeno kopanje na levoj strani, a završetak svih radova planiran je za kraj avgusta.

Za meštane ovog sela, prvenstveno se misli na stanovnike Partizanske ulice ovi radovi imaju veliki značaj, s obzirom da se nakon obilnijih padavina često susreću sa problemom bujičnih voda iz atara.

divos radovi

„Pre dve godine u maju mesecu zbog obilnih padavina voda je poplavila dvorišta stanovnika ove ulice, voda je dospela do podruma, pa čak nekom i do sobe, pored toga put je bio zatvoren zbog blata i mulja koji je voda iz atara sa sobom donela donela. Izradom ovog kanala mi preventivno radimo na tome da se takva situacije ne ponovi“, rekao je Mladen Malešević, predsednik saveta MZ Divoš.

Zdravko Živković, koordinator za seosku infrastruktuuru ovom prilikom je rekao da je grad Sremska Mitrovica posle majskih poplava krenuo u sanaciju i čišćenje kanalskih mreža po seoskim mesnim zajednicama i da naglasio da se preventivnim ulaganjem u infrastrukturu postižu višestruki rezultati, koji će omogućiti da ulaganja u narednom periodu budu umnogome manja.

IMG_2842

Vrednost ove investicije iznosi milion i 200 hiljada dinara, izvođač radova je preduzeće Hidrosrem iz Sremske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i