Sremska Mitrovica – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je dva konkursa za podršku poljoprivrednoj proizvodnji, čime je započeta ovogodišnja konkursna sezona.

Kako je objavljeno na sajtu sekretarijata, otvoreni su konkursi za bespovratna sredstva za proizvodnju u plastenicima i za protivgradne mreže, u iznosu od 594 miliona dinara.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u budžetu za ovu godinu ima više od 6,5 milijardi dinara za programe za koje je procenjeno da su prioritetni za razvoj najznačajnije privredne grane u Vojvodini.

Sredstva koja će biti dodeljena putem konkursa su bespovratna.

Podrška Pokrajine poljoprivrednicima u Vojvodini sastoji se iz četiri linije finansiranja. Pored bespovratnih sredstava resornog sekretarijata, to su i kreditne linije Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, dugoročni krediti Razvojnog fonda Vojvodine i garancije Garancijskog fonda Vojvodine za komercijalne kredite za kupovinu zemljišta.

Kako procenjuju u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, na taj način će vojvođanska poljoprivreda bi do kraja godine mogla realizovati investicije u vrednosti od 40 miliona evra.

Možda Vam se svidi i