Sremska Mitrovica – Institut za javno zdravlje „Dr. Milan Jovanović Batut“, Centar za promociju zdravlja, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica a uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srebije, raspisali su konkurs za literarni sastav i likovni rad u okviru kampanje „Oktobar mesec pravilne ishrane 2014. godine“ i obeležavanja 16. oktobra „Svetskog dana hrane“.

Tema konkursa je „Pravilna ishrana za dobro zdravlje“ a konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji.

Formiranje pravilnih navika u ishrani je važno od najranijeg uzrasta, posebno kada je reč o redovnosti obroka tokom dana, raznovrsnosti namirnica koje se koriste u ishrani, načinu njihove pripreme i količinama. Savremen način života doneo je i promenu u načinu ishrane koju karakterišu neredovni obroci, veći unos tzv.brze hrane, manji unos povrća i voća. Cilj aktivnosti kampanje je informisanje i sticanje znanja, formiranje ispravnih stavova i ponašanja u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani najšire populacije, a posebno dece i mladih.

Po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika – uzrast I-IV razred osnovne škole i V-VIII razred osnovne škole, vrtići i škole mogu da dostave okružnom Zavodu za javno zdravlje Sremska Mitrovica (ulica Stari šor 47.), Centru za promociju zdravlja, sa naznakom „Za nagradni konkurs Oktobar mesec pravilne ishrane”, do petka 10. oktobra 2014. godine.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, formata maksimalno do 35 puta 50 cm. Najbolji radovi na nivou okruga biće dostavljeni Centru za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr. Milan Jovanović Batut” do 17.oktobra 2014. godine koji će izabrati nabolje radove na nacionalnom nivou.

Iz Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica podsećaju da je konkurs za najbolje radove na temu „Dojenje-pobednički poen za život“ još uvek u toku i da radovi mogu da se dostave u predviđenom roku.

Možda Vam se svidi i