Sremska Mitrovica – Udzbenike za novu školsku godinu za osnovce i srednjoškolce, roditelji od sada mogu da kupe i rezervišu preko Interneta.
03-slajder-izdavaci-v2-web-png
Udžbenike i školski pribor, moguće je kupiti na novom sajtu “gradskibiro.rs”, na kojem roditelji ili školarci mogu da izaberu izdavača, knjigu, ili nešto od ostalih ponuđenih artikala, da ih ubace u “korpu”, a kupljene stvari će biti u roku od 48 sata isporučene na kućnu adresu, u bilo kom gradu u Srbiji.

Cene udžbenika su iste kao i kod izdavača, a u ponudi su knjige Zavoda za udžbenike, Bigza, Eduke, Freske, Klett-a, Kreativnog Centra, Kruga, Logosa i Matematiskopa. Osim udžbenika za osnovce i srednjoškolce, nova onlajn platforma “gradskibiro.rs” ima i lektire i rečnike, sveske, zbirke zadataka, blokove, lenjire…

Članovi tima koji su pokrenuli sajt rekli su da će u narednom periodu imati i program za levoruke osobe što je novina u Srbiji.

Distribucija će se vršiti u besplatnim biorazgradivim torbama ili kesama koje se mogu koristiti više puta, a podložne su razgradnji u roku do četiri godine, dok je običnim kesama vreme respada oko 400 godina.

Takođe, svaki artikal ima oznaku u kojoj meri može da bude recikliran. Na primer: gumica  za brisanje je označena sa 0% jer niko ne sakuplja njene opiljke, grafitna ili bojica je 0% jer se troši ili konstantno zarezuje, ali lenjir je plastika i može biti reicikliran u potpunosti, lepak u stiku je 25%.

Možda Vam se svidi i