Sremska Mitrovica – Kraj još jedne radne nedelje i dan za odmor, porodicu, prijatelje, dan kada svako treba da nađe vremena za sebe, da se opusti i skupi energije za naredne radne dane.

Kako vi provodite nedelje? Radno ili odmarate?

„Odmaram, ja baš odmaram nedeljom. Jedino što uradim jeste da skuvam nedeljni ručak, supicu, spremim neko meso, kolače i to je sve od mene za taj dan. Radim cele nedelje, a kada se vratim sa posla uvek u kući i oko nje ima svašta da se uradi, tako da sam stalno u nekom poslu, 6 dana nedeljno. Pre par godina sam odlučila da nedeljom ništa ne radim i držim se toga“, rekla je Dragica.

Kristina nam je rekla da bi volela da ne radi nedeljom, ali s obzirom da stalno menja smene nije retkost da se desi da radi i subotom i nedeljom, a da slobodne dane ima sredinom nedelje.

„Muž i ja smo penzioneri, tako da nam je svaki dan kao nedelja, ali vučemo naviku iz dana kada smo radili da vikende provodimo na selu, tako da petkom odemo u Ravnje i tek nedeljom uveče se vratimo. Tamo uvek sebi nađemo posla, imamo veliko dvorište, baštu, voćnjak, pa uglavnom raduckamo, ništa previša, ali taman toliko da se osetimo vrednim“, kaže Svetlana.

Ljilja uglavnom nedeljom sređuje dvorište. „Pre podne kosim travu, okopam cveće, dok se za to vreme ručak kuva. Kada bude gotov ručak i ja završavam i onda sledi odmor. Uglavnom leškarim, gledam televiziju“, rekla je Ljilja i dodala da je to dan kad su uglavnom sva njena deca kod kuće i deo svog vremena svakako posveti njima.

Mladi uglavnom nedelje provode aktivno, od druženja sa prijateljima, organizovanja fudbalskih i košarkaških utakmica na školskim terenima, vožnje bicikla, rolera, motora, preko roštiljanja do kraćih putovanja.

„Obično spavam duže, jer subotom izlazim, pa se nedeljom volim naspavati. Kada ustanem ukoliko treba nešto da odradim to učinim odmah posle doručka, zatim ili odem kod najboljeg prijatelja ili on dođe kod mene, popijemo kafu, odgledamo neki film, pa do grada na ručak. Nakon toga nam sve zavisi od raspoloženja i od ostatka društva, ali uvek nešto organizujemo“, rekao nam je Mihailo.

Milan kaže da je to dan koji posvećuje svojoj devojci koja studira u Beogradu, pa samo nedelju provodi u Sremskoj Mitrovici, a Katarina kaže da se uvek trudi da ode iz grada, bilo na selo ili u neki drugi grad.

Pojedinci su nam nedelju opisali rečim: Nedelja – dan kada se sprema za ponedeljak.

U svakom slučaju, na koji god način odlučite da provedete nedelju, trudite se da vreme provedete kvalitetno i sa dragim osobama, pa od ponedeljka u nove radne pobede.

Možda Vam se svidi i