Sremska Mitrovica – Prema najavljenim izmenama Zakona o saobraćaju koji je predstavila Radna grupa za brigu i čuvanje mladih vozača i učesnika u saobraćaju još jedna vrlo bitna izmena koja se odnosi na mlade vozače jeste broj putnika u vozilu. Pored ove izmene značajna je i ona koja se odnosi na broj kaznenih poena.

Izmenjen Zakon o saobraćaju trebalo bi da stupi na snagu već od 1. januara, a pored vremenskog ograničenja kojim se izričito zabranjuje mladim vozačima (vozačima do 21 godinu) da upravljaju motornim vozilom između ponoći i šest sati ujutru i ograničenja jačine motornog vozila kojim upravljaju, vozači do 21. godine u prvoj godini svog vozačkog staža posedovaće probnu vozačku dozvolu i maksimalan broj putnika koji mogu da voze biće četiri putnika. Tom prilikom neophodno je da jedan od putnika ima vozačku dozvolu najmanje tri godine.

Za razliku od drugih vozača koji mogu maksimalno da imaju 18 negativnih poena pre oduzimanja vozačke dozvole, vozači do 21 godine moći će da imaju maksimalno devet kaznenih poena.

Možda Vam se svidi i