Sremska Mitrovica – U nedelju 17. avgusta 2014. godine po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa sremskog Gospodina Vasilija prinesena je Gospodu molitva za nastavak gradnje hrama Sv. Kirila i Metodija u naselju Kamenjar u Sremskoj Mitrovici.
Molitva je služena na temeljima hrama, sa početkom u 18 časova. Služili su protojereji stavrofori Pantelija Pavlović i Miroslav Josimović, protojerej Savo Rakita, protonamesnici Andrija Avakumović i Radoslav Radovanović i đakon Miljan Lapčević.

P8170039-300x224

Izgradnja pravoslavnog hrama Svetog Kirila i Metodija započeta prošle godine  nastavlja se ove nedelje.

Njegovom izgradnjom mitrovačka naselja Kamenjar, 25. maj i Pejton dobijaju duhovno mesto.

„Do ovog trenutka nismo bili u mogućnosti da nastavimo izgradnju hrama zbog lošeg vremena i prikupljanja dokumentacije neophodne za nastavak izgradnje hrama. Uz Božiju milost i blagoslov sagradićemo hram i trudićemo se da što više toga uradimo tokom ove godine“, rekao je protojerej Savo Rakita.

10628574_692450370824982_7634125965774758091_n

Prošle godine u septembru je osveštan temelj budućeg pravoslavnog hrama, a povodom nastavka njegove izgradnje, na istim tim temeljima je za vikend održana molitva uz blagoslov episkopa sremskog Vasilija.

Služenju molitve su prisustvovali i predstavnici grada. „Grad je dao značajan doprinos. Pre svega, morali smo da ubrzamo proceduru oko izdavanja dokumenata potrebnih za izgradnju hrama i očekujemo da će se vrlo brzo ovaj hram izdići“, kaže zamenik gradonačelnika Sremska Mitrovica, Tomislav Janković.

Hram Svetog Kirila i Metodija se gradi na gradskom zemljištu površine od 127 metara kvadratnih. Nakon izgradnje će, kao i svi hramovi, biti u službi građana, odnosno širenja hrišćanske vere.

Možda Vam se svidi i