Izgoreo „Ferijalac“!

Sremska Mitrovica – U požaru koji se sinoć oko 2.00 sata dogodio u Zmaj Jovinoj ulici u Sremskoj Mitrovici, izgoreo je nekada popularni „Ferijalac“, drvena zgrada nekadašneg Ferijalnog saveza.

 

pozar 1
Foto Fejsbuk
pozar 2
Foto Fejsbuk

 

pozar 3
Foto Fejsbuk

Vatrogasnoj službi Sremska Mitrovica, upućen je nepotpun poziv oko 2.00 sata posle ponoći i po rečima Pejić Stevana, načelnika za vanredne situacije, po pozivu, na mesto požara je izašlo jedno vozilo.

„Vatrogasci koji su stigli na mesto požara, zatražili su pomoć jer su zatekli ceo objekat u požaru i urušen krov. Odmah je izvršeno presecanje požara da se ne bi proširio na kafić a postojala je mogućnost da se požar proširi i na školu koja se nalazi u blizini“, rekao je Pejić.

Na mesto požara  pristigla su 4 vatrogasna vozila i 11 vatrogasaca.

Zgrada je potpuno urađena od drveta ali je krov od lima, lim se tokom gašenja morao iseći, i zbog problema sa krovom gašenje požara je trajalo nekoliko sati. Požar je lokalizovan u 2.20 minuta ali je zbog problema sa krovom potpuno  likvidiran oko 8. 55 sati jutros.

Vatrogasci su potrošili veliku količinu vode (31 kubik) za gašenje požara i uspeli  da se požar ne proširi na susedne zgrade.
Prema prvim procenama, isključena je mogunost da je požar izazvala struja jer je ona odavno isključena. Povređenih nema a u viđaj je u toku.

Zgrada Ferijalnog saveza pre požara.

ferijalac

 

You May Also Like