Sremska Mitrovica – Kuća sa okućnicom punom otpada izgorela je u noći između 7 i 8. maja u Starim Ledincima u Ulici Šime Šolaje, a povređenih na sreću nije bilo.

Vlasnik kuće D.L. koji tu sam živi, posle neuspelih pokušaja da ugasi požar, pozvao je vatrogasce koji došli oko 23 sata na već razbuktalu vatru koju su uspeli da ugase tek oko 8.30 ujutro, piše 24sata.rs.

Jak vetar nosio je plamen toliko daleko da je krov prve kuće pored požara udaljene skoro 15 metara počeo da gori, ali su vatrogasci brzo sprečili dalje širenje.

„Radi se o čoveku koji očigledno ima problem i mi ih zovemo „skupljači“. Čitav je plac bio u otpadu, od paleta, gvožđa do raznog drugog smeća. Sve sobe u kući su takođe bile zatrpane smećem što je otežalo čitav posao. Pretpostavljamo da je požar krenuo od dvorišta, ali u ovim uslovima teško ćemo utvrditi i tačno gde“, rekao je Dragan Golić, šef smene vatrogasne brigade.

On dodaje kako im je vlasnik kuće rekao da pretpostavlja da je požar podmetnut, ali više informacija daće uviđaj protivpožarne inspekcije.

Prizemlje, prvi sprat i krov koji se posle i urušio totalno su izgoreli, a sa dvorištem ukupno je plamtelo 860 kvadratnih metara.
Ekipa vatrogasaca došla je sa osam vozila i komplentnom smenom od 26 vatrogasaca, a jedna jedinica došla je i iz Beočina.

You may also like