Ističe rok za prikupljanje ponuda za Mitros

Sremska Mitrovica – Za deset dana ističe rok za prikupljanje ponuda investitora zainteresovanih za kupovinu industrijske klanice i fabrike konzervi „Mitros“ iz Sremske Mitrovice.
Krajnji rok za dostavljanje ponuda Privrednom sudu u Beogradu je 18. decembar.

mi

Zainteresovanih investitora ima sa područja bivše Jugoslavije, Poljske, ali se kao najozbiljniji kupac pominje austrijska kompanija „Gierlinger Holding“, sa kojom je uprava Mitrovice u kontaktu već sedam meseci.
U slučaju da fabriku otkupi Gierlinger Holding 19. decembra biće zakazan sastanak sa najvećim proizvođačima svinja na teritoriji opštine Sremska Mitrovica, kako bi se u najkraćem vremenskom periodu krenulo sa aktivnom proizvodnjom.
Ideja ovog ponuđača je da kompanija zaposli 380 radnika i da nedeljno preradi oko 1.000 svinja. Investicija u ovu fabriku iznosila bi priblizno oko 11 miliona eura, a dobra vest je da će 95 odsto depozita biti isplaćeno radnicima “Mitrosa”.

Procenjena vrednost preduzeća je nešto veća od 478 miliona dinara, a zainteresovani kupci treba da polože depozit u iznosu od 95,7 miliona dinara. Krajnji rok za dostavljanje ponuda zainteresovanih je 18. decembar do 11.45 časova, a javno otvaranje prispelih ponuda je istog dana, 15 minuta po isteku vremena za predaju ponuda.

You May Also Like