Ispunjeni ciljevi u 2013. godini

Sremska Mitrovica – Pored redovnog i preventivnog održavanja sistema vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda, 2013.godina u JKP“Vodovod“ protekla je u znaku rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže na nekoliko lokacija u gradu i u selima mitrovačke opštine.
Urađena je studija izvodljivosti za tretman pijaće vode.
Proizvedeno je i distribuirano potrošačima 7,6 miliona metara kubnih vode za piće.
Nizom aktivnosti postignuta je veća stabilnost u radu lokalnih sistema. Posebna pažnja posvećena je odnosima sa korisnicima kroz unapređenje rada korisničkog servisa.

DISTRIBUTIVNI SITEM – IZGRADNJA I ODRŽAVANJE

Potrošači su u najvećem delu godine imali redovno snabdevanje vodom.
Intervencije na mreži su trajale minimalno – u proseku 1 do 2 sata.
U nekoliko navrata, zbog prirode kvara i specifičnosti terena zastoj je trajao više sati.
Važno je napomenuti da su prethodnih godina stvoreni takvi tehnički uslovi da određeni kvarovi mogu da se saniraju pod pritiskom i bez zatvaranja linije vodosnabdevanja.
Prekidi u vodosnabdevanju su sastavni deo radova na rekonstrukciji vodovodne mreže. Ovaj posao uspešno je urađen u sklopu izgradnje putne infrastrukture na Bulevaru Konstantina Velikog i u Marsilijevoj ulici. Reč je o postavljanju novih cevovoda i čvornih mesta, kao i rekonstrukciji kućnih priključaka.

Praksa je pokazala opravdanost ovakvih i sličnih projekata, jer se na taj način postiže sigurnost i pouzdanost vodosnabdevanja.Zastarela mreža najčešće je uzrok čestih kvarova i prekida u isporuci vode, pa se planirane rekonstrukcije u sklopu drugih infrastrukturnih radova, smatraju neophodnim.
Slični radovi ove godine obavljeni su i u Ulici Žarka Vučenića u Mačvanskoj Mitrovici.

Ove godine počela je izgradnja vodovodne mreže za Ravnje. To selo u mačvanskom delu opštine po završetku projekta biće priključeno na javni sistem vodosnabdevanja. Prema projektu, ukupna dužina mreže od Zasavice I do kraja Ravnja iznosiće blizu 11 km.
Do sada je izgrađena mreža do ulaska u selo, a naredne godine se očekuje nastavak radova i izrada kućnih priključaka.
U narednom periodu očekuje se i rešavanje problema vodosnabdevanja u Radenkoviću.

Tokom 2013. godine završeno je i priključenje Regionalne deponije Srem-Mačva na javni sistem vodosnabdevanja. Produžetak vodovodne mreže na ovoj lokaciji istovremeno predstavlja i deo planiranog tranzitnog voda  prema naseljenom mestu Jarak.

PROIZVODNJA I KVALITET VODE

U javnom i lokalnim sistemima vodosnabdevanja ukupno je proizvedeno i plasirano potrošačima nešto više od 7,6 miliona m3 vode.
Tokom letnjih meseci vodosnabdevanje je bilo stabilno, bez većih poteškoća, zahvaljujući preventivnim merama i dobroj pripremi za povećanu potrošnju vode. Neophodni radovi obavljeni su i u lokalnim crpnim stanicama, u cilju poboljšanja vodosnabdevanja i postizanja maksimalne stabilnosti rada objekata koji su u funkciji vodosnabdevanja.

Propisani kvalitet vode i dalje je primarni cilj „Vodovoda“,kako bi bili sigurni u njenu zdravstvenu ispravnost. Analize uzoraka vode za piće rade: interna laboratorija JKP „Vodovod“  Sremska Mitrovica ( oko 3000 obrađenih uzoraka godišnje ) i akreditovane laboratorije Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica ( oko 300 ) i Instituta za javno zdravlje Vojvodine ( preko 100 uzoraka ).

Nalazi potvrđuju da je voda za piće hemijski i bakteriološki ispravna po svim zadatim parametrima i u skladu sa važećim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Mitrovčani već godinama imaju tu privilegiju da piju ispravnu vodu iz česme, o čijem kvalitetu brinu stručnjaci „Vodovoda“ u Tehnološkom i sektoru kontrole kvaliteta.

PLAN ZA 2014. GODINU

U 2014. godini planirana je dalja rekonstrukcija vodovodne mreže, kao i izgradnja sa izradom kućnih priključaka u Ravnju.
U planu je i izrada projekta vodovodne mreže naselja Radenković.
Iz sopstvenih sredstava „Vodovod“ će obaviti rekonstrukciju dva filterska polja, kako bi se postigla neophodna stabilnost tehnološkog procesa prerade vode.
Rezervoarski kapaciteti koji su neophodni za prevladavanje maksimuma potrošnje tokom leta takođe zahtevaju konstantno održavanje, pa je u tu svrhu planirana i rekonstrukcija jednog rezervoara. Kao i svake godine planirana je nabavka radnih mašina i druge opreme, neophodne za nesmetano funkcionisanje sistema javnog vodosnabdevanja.

„Zadovoljstvo korisnika je naš primarni cilj.
Istraživanje javnog mnjenja koje smo radili u proteklom periodu pokazuje da nam korisnici u velikom procentu  ( oko 90% ) veruju i da su zadovoljni kvalitetom naših usluga koje dobijaju za svoj novac.
I u narednoj godini ćemo raditi na poboljšanju kvaliteta rada kako bi zadržali ovako visok stepen poverenja naših potrošača“, istakao je direktor JKP “Vodovod“ Saša Bugadžija.

radovi u Marsilijevoj

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

You May Also Like