Sremska Mitrovica – Početkom meseca Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije oglasilo se sa potvrdom da to preduzeće nije tražilo poskupljenje struje za 50 odsto, kao ni da je Agenciji za energetiku Srbije upućen zahtev za korekciju trenutnih tarifa, međutim danas je vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović izjavio je da će se do kraja meseca znati da li će poskupljenja struje ipak biti.

Obradović je pojasnio da to zavisi od toga koliko će sredstava država opredeliti energetici za sanaciju posledica poplava. „Ako bi povećali cenu električne energije od septembra to je jedna trećina rešavanja problema“, naglasio je Obradović.

On je, međutim, rekao da je šteta od poplava samo u rudarskom sektoru oko 100 miliona evra, a da je EPS, osim direktne štete od poplava, prinuđen da uvozi struju što predstavlja dodatno opterećenje.

Obradović kaže da je država posle uspešne donatorske konferencije obećala pomoć energetici i da će odluka o povećanju cene struje zavisiti od sredstava koja budu opredeljena.“Kada vidimo koliko sredstava će biti upućeno elektroprivredi Srbije i ako sredstva budu brzo upućena, neće biti potrebe za povećanjem cene“, rekao je v.d.

Možda Vam se svidi i