U našoj zemlji građani sve češće uzimaju kredite zbog estetskog ulepšavanja.

Pojedine banke odobravaju potrošačke kredite i za ovu namenu, ali i druge zdravstvene usluge – za plaćanje stomatoloških usluga, DNK analiza, uklanjanje očne dioptrije, lečenje vena laserom itd.

silikoni

U Srbiji se svakodnevno obavi oko 30 estetskih operacija. Najčešće su operacije grudi i njihovo uvećavanje. Porastom broja gojaznih, na listi itekako traženih invervencija je i liposukcija. Često se primenjuje i korekcija nosa, podizanje kapaka, zatezanje nadlaktice, korekcija zadnjice, ugradnja kose…

Uglavnom ljudi ove intervencije plaćaju podižući keš kredite, koji su inače i najskuplji. Često plaćaju i kreditnim karticama.

Za ovu namenu a na osnovu profakture, banka uplaćuje novac ordinaciji, a klijent, ulepšan, nastavlja da plaća rate. Ono što u startu svi koji podižu kredit moraju da računaju to je da spreme novac za naknadu banke, koja iznosi dva odsto od iznosa kredita. Veći iznos, veća i izdvajanja za ovaj trošak. Maksimalnu sumu kredita koji građani mogu da dobiju za ove namene je i do milion dinara, a rok otplate i do 84 meseci.

Dinarski krediti, koji imaju veće kamatne stope oko 20 odsto, imaju i nešto kraći rok otplate, dok su za one u evro znaku, kamatne stope znatno niže i iznose od devet do 14 odsto, s tim da je za njih potrebno obezbediti i učešće od 30 odsto.

Možda Vam se svidi i