I ove godine ulaz u zaštićeni deo Fruške gore 150 dinara

Sremska Mitrovica – Povodom predstojećeg prvomajskog praznika i očekivano većeg broja posetilaca radnici JP Nacionalnog Parka Fruška gora, obaveštavaju sve koji planiraju da posete park, da se i ove godine na naplatinim punktovima koji će se nalaziti na svim ulazima u zaštićeni deo Fruške Gore naplaćivati taksa kako za ulazak u zaštićeni deo, tako i za loženje vatre i parkiranje vozila u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevni boravak.

NP Fruška gora u cilju očuvanja prirode i ove godine obezbedio je vreće za prikupljanje smeća i kontejnere za njihovo odlaganje koje će se deliti na naplatnim punktovima.

Iz NP Fruška gora, apeluju na sve posetioce da se strogo pridržavaju pravila i uputstva o ponašanju u parku. podsećaju da vatra može da se loži samo na za to označenim mestima, a koristiće se drva koja su već pripremljena i nalaze se pored ognjišta. Od izuzetne važnosti je napomena da se vatra nakon upotrebe mora obavezno ugasiti. Nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima prvog stepena zaštite koja su posebno obeležena, navodi se u saopštenju Nacionalnog parka.

You May Also Like