I najmlađi obeležili “Dan planete Zemlje”

Sremska Mitrovica – Danas je u Poslovno sportskom centru “Pinki” mnogobrojnim aktivnostima za učenike osnovnih škola obeležen Dana planete Zemlje.

U programu manifestacije održano je takmičenje sa temom prikupljanja i odvajanja otpada. Takmičari su bili učenici trećih razreda svi osnovnih škola sa područja grada, kao i deca iz ŠOSO “Radivoj Popović”.

U okviru zabavnog dela programa pored dece iz osnovnih škola, predstavila su se deca i iz Predškolske ustanove “Pčelica”, Muzičke škole “Petar Krančević” i dečijeg hora “Vivak”.

IMAG1971

Tomislav Janković, načelnik Graske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne ovom prilikom izjavio je da Grad Sremska Mitrovica uvek podržava ovakav vid društveno korisnih i odgovornih manifestacija. “Ovaj projekat pored materijalne vrednost ima i nematerijalnu vrednost, a to je pre svega edukacija najmlađih kojih ovom prilikom ima ovde u velikom broju o značaju očuvanja životne sredine”, rekao je Janković.

IMAG1973

Današnja manifestacija realizovana je u okviru projekta “Stvaranje društva bez otpada” koji je u sklopu prekograničnog programa Hrvatska – Srbija 2007 – 2013, a organizatori su JKP “Komunalije” i Ekološki klub Grada Sremska Mitrovica, uz podršku Grada Sremska Mitrovica, ustanova kulture, nastavnog osoblja i dece iz lokalnih osnovnih škola i vrtića.

IMAG1974

You May Also Like