Sremska Mitrovica – Asfalt od centra Mačvanske Mitrovice, da samog ulaska u Zasavicu I koji je u izuzetno lošem stanju još uvek čeka sanaciju.

Već godinama put je u lošem stanju, a standardno posle svake zime stanje puta se pogoršava. Rupe koje se sa vremena na vreme saniraju ili se pojave ponovo ili se pored njih stvore nove, tako da rešenja drugog, svi oni kojima je ovaj putni pravac važan i svakodnevnica, ne vide osim novog sloja asfalta čitavom dužinom puta.

Miloš Kovač predsednik Mesne zajednice Mačvanske Mitrovice izrazio je nezadovoljstvo obimom radova i pažnjom koja se (ne) posvećuje ovom putu, a koji je jedan u najlošijem stanju u okolini.

„Što se nas tiče mi možemo da održavamo asfalte u ulicama, ali ovde smo potpuno nemoćni, čak ni grad ne može da nam pomogne. Meštani su sa pravom nezadovoljni, ali ostaje nam samo da čekamo i vidimo kada ćemo doći na red za sanaciju“, rekao je Kovač.

“Pored svih tih rupa, zakrpljenih rupa i nepostojanja uličnog osvetljenja, ovaj deo puta je zaista opasan, a dodatnu nevolju imamo kada padne kiša, pa je tada jako teško videti sve rupe na putu, one koje se i vide nemoguće je proceniti dobro, da li su i koliko velike i duboke, tako da nije retko da se dese i oštećenja na automobilima“, rekla nam je Danijela koja redovno ide ovim putem.

Put koji spaja Mačvansku Mitrovicu i Zasavicu I spada u regionalne puteve, pa samim tim nije u nadležnosti ni Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica, kao ni opštine grada Sremska Mitrovica, već spada u nadležnost Sremputa.

Iz Sremputa osim sa sekretearicom koja ne poseduje potrebne informacije nismo uspelni nikog drugog da kontaktiramo.

You may also like