Sremska Mitrovica – Epidemiološka situacija na teritoriji sremskog okruga je i dalje nesigurna obzirom da se očekuje poplavni talas i preventivno je evakuisano stanovništvo iz pojedinih delova opštine

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici je u subotu, 17.maja u večernim časovima preduzela evakuaciju hospitalizovanih pacijenata ka Kliničkom centru Vojvodine. Opšta bolnica Sremska Mitrovica prima samo hitne slučajeve, koje po stabilizaciji stanja prosleđuje u Klinički centar Vojvodine.

Za sada na teritoriji Sremskog okruga se ne registruje povećan broj obolelih od crevnih zaraznih bolesti. U jednom smeštajnom objektu prijavljeno je 50 slučajeva vašljivosti glave među romskom populacijom. Sredstva za depedikulaciju biće dostavljena u toku dana.
ZZJZ Sremska Mitrovica u saradnji sa Pokrajinskom sanitarnom inspekcijom svakodnevno vrši nadzor nad objektima određenim za kolektivni smeštaj evakuisanih lica. U objktima namenjenim za prihvat evakuisanih lica na teritoriji grada Sremske Mitrovice ukupno je smešteno oko 460 evakuisanih što čini samo mali deo ukupno evakuiosanog stanovništva-najveći deo evakuisanih smešten je kod prijatelja i rodbine.

Stanje u centralnim–gradskim vodovodima sremskog okruga: Šid, Sremska Mitrovica, Ruma, Inđija, Stara Pazova i Pećinci je zadovoljavajuće. Vodosnabdevanje je uredno i normalno funkcioniše. Organizovana su dežurstva, prati se koncentracija rezidualnog hlora i pritisak vode u mreži. Nije bilo akcidenata i vodosnabdevanje stanovništva pijaćom vodom je normalno. Što se tiče seoskih vodovoda, zbog povećane mutnoće u seoskom vodovodu Obrež, preporuka sanitarne inspekcije je da se voda ne koristi dok ne bude izvršena vanredna kontrola fiz-hemijske i mikrobiološke ispravnosti vode što isto važi i za seoski vodovod u Višnjićevu.U Vrdniku vodosnabdevanje je normalizovano.

Službe ZZJZ Sremska Mitrovica su u stalnom kontaktu sa nadležnima u gradskim i lokalnim vodovodima sremskog područja gde dva puta dnevno pristižu informacije u vezi eventualnih problema u vodosnabdevanju.
MOLE SE STANOVNICI DA SE U CILJU SPREČAVANJA OBOLEVANJA PRIDRŽAVAJU PREPORUKA.

Možda Vam se svidi i