Sremska Mitrovica – Prema podacima Uprave granične policije, trenutno na izlazu iz zemlje, ka Mađarskoj na graničnom prelazu Horgoš kolone su duge, a čeka se oko 120 minuta, dok se ka Hrvatskoj na graničnom prelazu Batrovci čeka oko pet sati.

Kako je saopštio danas Auto-moto savez Srbije, na graničnom prelazu Gradina se na ulazu u Srbiju čeka oko 60 minuta, a ulazi se u šest kolona. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su oko 30 – 40 minuta.

Sledećeg vikenda očekuje se još jedan talas pojačanog saobraćaja na Koridoru 10 koji iz pravca Bugarske vodi ka Mađarskoj ili Hrvatskoj, što može ponovo izazvati duge kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima.

Vozačima se zato savetuje da, ukoliko planiraju put ka zapadnom delu Evrope, krenu pre ili posle vikenda, a ukoliko moraju u dane vikenda, da koriste manje frekventne granične prelaze i pripreme se za moguća duža zadržavnja na graničnim prelazima.

Kako bi izbegli višesatna zadržavanja za ulazak u Mađarsku, vozačima se savetuje da koriste granični prelaz Bački Breg koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, otvoren je 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baji.

Granični prelaz Kelebija je otvoren non-stop za sve državljane. Umesto graničnog prelaza Batrovci sa Hrvatskom, gde se, takođe, očekuje veliki pritisak, može se koristiti granični prelaz Šid.

Možda Vam se svidi i