Sremska Mitrovica – Na graničnom prelazu Sremska Rača, trenutno nema gužve. Kako saznajemo, pojačan saobaćaj očekuje se kao i tokom jučerašnjeg dana kada je u toku poslepodnevnih sati  za teretna motorna vozila zadržavanje bilo oko 60 minuta.

Iz Auto Moto Saveza savetuju oprez zbog česte smene sunca i kiše ali i zbog sve većih gužvi na putevima zbog sezone godišnjih odmora.

Sezona godišnjih odmora je u toku a na graničnom prelazu Batrovci do sada nema dužih zadržavanja putničkog saobraćaja od sat vremena.

Proteklog vikenda i pored velikog broja putnika koji je prešao granični prelaz nije bilo dužeg zadržavanja od sat vremena.  Najveći intenzitet putnika koji se kreću ka svojim izletištima je prisutan tokom vikenda dok radnim danima njihov broj varira. Proteklog vikenda radilo se pojačanim intenzitetom, a tako će biti i ovog vikenda.

Dužih zadržavanja na graničnim prelazima trenutno nema, ali se veće gužve očekuju za vikend, zbog čega nadležne službe najavljuju pojačan rad.

Predstavnici svih službi imaju jasna uputstva o merama koje se preduzimaju sa pojavom većeg broja putnika. Po potrebi otvaraju se i dodatne saobraćajne trake za prolaz putnika, i povećava broj radnika u svim smenama. Ovim potezima granična procedura se maksimalno ubrzava, čime se sprečavaju zastoji na granici, a građanima putovanje olakšava.

Možda Vam se svidi i