Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović danas će u Kanu primiti nagradu „Evropski gradovi i regioni budućnosti“ koju dodeljuje magazin „FDI-Intelligence“.

Sremska Mitrovica je, ove godine nagrađena u tri kategorije a prema rezultatima ovog takmičenja, najuspešnija je lokalna samouprava ne samo u Sremu i Vojvodini, nego u celoj Srbiji.

Prema proceni “Fajnenšel tajmsa” (“Financial Times”), Vojvodina je prva, od 54 regiona srednje veličine, po efektivnosti stranih ulaganja, četvrta među svim evropskim regionima i gradovima po istom kriterijumu i četvrta u južnoj Evropi po stretagiji za privlačenje stranih investicija, gde je posebna konkurencija bila sa italijanskim, španskim i slovenačkim regijama.

Vojvodina je ove godine dobila čak tri priznanja: prvo mesto u grupi regiona srednje veličine po kriterijumu efektivnosti troškova ulaganja, četvrto mesto u grupi svih evropskih regiona po istom kriterijumu i četvrto mesto u grupi regiona Južne Evrope, kada je u pitanju strategija za privlačenje stranih investitora.

Grad Sremska Mitrovica, Opština Inđija i Vojvodina kao region nagrađeni su u više kategorija od strane časopisa FDI-Intelligence, koji izdaje Fajnenšel tajms.

You may also like