Sremska Mitrovica – Iako je stanje na području Grada Sremska Mitrovica pod kontrolom i za sada se ne očekuju ozbiljniji problemi, gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović je, odmah po proglašenju vanredne situacije u zemlji odlučio da prekine radnu posetu Velenju, gde je za danas bio planiran njegov susret sa slovenačkim privrednicima.

Nedimović se prema našim saznanjima u toku noći vratio u Sremsku Mitrovicu i trenutno obilazi ugrožena područja na teritoriji grada Sremska Mitrovica, zajedno sa pripadnicima Štaba za vanderdne situacije grada Sremska Mitrovica.

„Najugroženija područja su kod Sremske Rače i kod Mačvanske Mitrovice (kod pontonskog mosta)“, rekao je za radio Ozon, Darko Ožvat, operativac Štaba za vanredne situacije, i dodao da je trenutni vodostaj reke Save kod Sremske Mitrovice 730 cm i da grad trenutno nije ugrožen.

„Gradonačelnik Sremske Mitrovice i predstavnici lokalne samouprave grada Sremska Mitrovica i pripadnici Štaba za vanderdne situacije grada Sremska Mitrovica trenutno obilaze ugrožena mesta“, rekao je Ožvat.

Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice nalazi se kod pontonskog mosta , dok se Vladimir Petković, načelnik Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove trenutno nalazi kod Sremske Rače.

Dežurstva su uvedena, a ako bude proglašena vanredna odbrana od poplava dežurstva svih organa lokalne samouprave će biti podignuta na viši nivo.
Vanredna odbrana od poplava se uvodi kada vodostaj reke Save pređe propisanu granicu od 750 cm.

Možda Vam se svidi i