Fantomi iz inostranstva zovu ljude od jutra do mraka?!

Fantomski telefonski pozivi iz inostranstva već danima uznemiravaju na stotine vlasnika fiksnih telefona u gradovima centralne Srbije.

Mnogi korisnici iz raznih delova Srbije, primili su na desetine hiljada uznemirujućih poziva. Korisnici koji imaju identifikaciju kažu da su pozivi uvek iz inostranstva, da se brojevi ne ponavljaju i da nema pravila u koje vreme telefon zvoni.
Važno je da korisnici ne uzvraćaju pozive jer bi ima mogli stići astronomski računi. Pozivni brojevi često ne pripadaju nijednom svetskom operateru fiksne telefonije, već je reč o takozvanim negeografskim kodovima.

U “Telekomu” kažu da je važno da korisnici ne uzvraćaju pozive jer bi im mogli stići astronomski računi, kao i da nastoje da utvrde odakle pozivi potiču.

Ukoliko se korisnik javi na takav poziv, ne dolazi do tarifiranja, već jedino ako napravi uzvratni poziv. Naša kompanija ne želi da spekuliše o izvorima , kao ni o eventualnim motivima ovih poziva, ali ćemo nastaviti sa nastojanjima da utvrdimo odakle pozivi potiču – kažu u “Telekomu”.

You May Also Like