Sremska Mitrovica – Da je učestvovanje u životu zajednice u kojoj rade što nacionalnih, lokalnih, što internacionalnih firmi korisno pokazali su zaposleni u fabrici Eaton u Sremskoj Mitrovici koji su sredinom avgusta organizovali humanitarnu akciju uređenja igrališta vrtića „Đurđevak“.

Sremskomitrovačka fabrika Eaton donirala je potreban materijal, a njeni zaposleni učestvovali su u rekonstrukciji i renoviranju dvorišta ovog vrtića.

Bezbednost najmlađih Mitrovčana bila je pokretačka ideja akcije obnove igrališta vrtića Đurđevak.Tim ljudi iz Eatona došao je u petak 22. avgusta u vrtić Đurđevak sa farbom, bojama, drvenim daskama, kako bi renovirao Drvengrad koji je postavljen u centru igrališta ovog vrtića. Urađena je rekonstrukcija starih i pohabanih delova igrališta gde mališani provode najviše vremena, a klupe i klackalice vrtića ulepšane su novim bojama i crtežima. Zaposleni Eatona vredno su radili kako bi osvežili izgled Drvengrada i omogućili deci da uživaju u obnovljenom, šarenijem i veselijem igralištu. Zahvaljujući brojnim popravkama, prelakiranim podovima i krovom, i novim bojama, Drvengrad je ponovo postao omiljeno mesto dečije razonode. Uspešnom realizacijom ovog humanitarnog projekta, Eatonovi zaposleni pokazali su da su odgovorni građani koji doprinose dobru zaposlenih, njihovih porodica kao i čitave zajednice.„Drago mi je da sam bila deo ove humanitarne akcijenaročito zato što je posvećena mitrovačkim mališanima“, izjavila je Miglinski Smiljka,jedna od članica Eatonovog tima i za kraj dodala su svi radili kao jedan kako bi dečije igralište ponovo dobilo nove boje i sjaj.

Glavni vaspitač vrtića Đurđevak, Latinka Perunović nakon uspešno završene akcije obnove igrališta izrazila je zahvalnost Eatonu i svim učesnicima.

U okviru fabrike Eatona oformljen je tim čiji je glavni cilj da Eaton kao društveno odgovorna fabrika pomogne razvoju Opštine Sremska Mitrovica različitim humanitarnim akcijama.

„Glavni fokus delovanja tima odnosi se na pet oblasti: podrška neprofitabilnim organizacijama koje neguju ravnopravnost i jednaka prava za sve, rad na inkluziji marginalizovanih grupa, promocija zdravog načina života, rad na poboljšanju svesti građana o značaju bezbednosti na poslu i u svakodnevnom životu, aktivno učešće u poboljšanju životne sredine, i podrška učenju i razvoju u okviru sremskomitrovačke zajednice“ – objasnio je Dragan Tadić, direktor Eaton electric-a.

Možda Vam se svidi i