Sremska Mitrovica – Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, posetio je danas Sremsku Mitrovicu, i tom prilikom sastao se sa Željkom Novaković, načelnikom Gradske uprave za zravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine.

„Ideja Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja jeste da imamo što više ljudi na terenu, da razgovaramo sa ljudima i da probleme uočavamo na mestima gde nastaju, a to jesu lokalne samouprave. Od izuzetne važnosti je da razgovaramo sa ljudima iz centara za socijalni rad koji jesu osnovna jedinica socijalne zaštite i da u razgovoru sa njima vidimo gde i koji su problemi i da im predstavimo mogućnost gde im da ministarstvo može pomoći, da im predstavimo mogućnost apliciranja na međunarodne fondove, jer od naredne godine se ta mogućnost još više otvara s obzirom da će Srbija pristupiti jednom od programa Evropske Unije koji za neke od ciljeva ima upravo razvoj socijalne zaštite i zapošljavanja“ rekao je Ivanišević.

On je dodao da je ideja da što veći lokalnih samouprava podstaknu da predaju svoje projekte kako bi Srbija mogla da iskoristi što veća novčana sredstva iz fondova Evropske Unije.

sastanak

Na rad lokalne samouprave dr Ivanišević imao je samo pozitivne komentare osvrćući se na činjenicu da je Komeserijat za izbeglice jedan značajan deo sredstava opredelio za Sremsku Mitrovicu što pokazuje da je ova lokalna samouprava proaktivna, da se bori za svoj grad, napominjući da je još jedna dobra stvar ta što se sredstva za socijalnu zaštitu koja su planirana u budžetu grada neće smanjivati.

Za sam kraj sastanka Ivanišević je rekao da se nada se da je ovo početak jedne plodonosne saradnje i da će za sve aktivne lokalne samouprave vrata ministarstva uvek biti otvorena.

Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstveni, socijalnu i zaštitu životne sredine izrazio je zadovoljstvo zbog ove današnje posete i izrazio nadu da je državni sekretar u Sremskoj Mitrovici prepoznbao dobrog partnera za dalju saradnju.

Tokom ove posete državni sekretar je obišao , kao i
Prilikom ove, prve posete Sremskoj Mitrovici dr Ivanišević je posetio i Školu za osnovno i srednje obrazovanje dece „Radivoj Popović“, kao i Centar za socijalni rad “Sava” gde je uručio donaciju Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja u iznosu od 800.000 dinara namenjenih za kupovinu nameštaja i računarske opreme koja će u narednom periodu imati veći značaj s obzirom na činjenicu da se od sledeće godine planira iplementacija u program pod nazivom „Deals“ koji finansira Svetska banka, a koji će biti jedan korak u napred ka umrežavanju i automatskoj obradi podataka u centrima za socijalni rad.

sastanak2

Možda Vam se svidi i