Beograd/Sremska Mitrovica – Nova zbirka pesama Slađane Milenković ,,Drugim rečima’’ promovisana je na 59. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.
218789
Među novim naslovima, na nedavno otvorenom Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, predstavljena je i zbirka pesama „Drugim rečima“ naše Mitrovčanke Slađane Milenković. Zbirka pesama je predstavljena na štandu izdavača novosadske kuće ,,Prometej’’, u Hali 1, na glavnom prolazu.

Poznata i priznata u naučno-stručnim krugovima, Slađana Milenković se čitaocima predstavila suptilnom i jezgrovitom lirikom u svojoj novoj zbirci pesama ,,Drugim rečima’’. Vrlina njene poezije ispoljava se u svojevrsnoj motivacijskoj snazi koju njeni stihovi ostavljaju na čitaoce.

Od mitrovačkih proznih pisca, najveću pažnju privukao je Dragorad Dragičević svojim novim romanom ,,Inok i despot“ u izdanju ,,Evro-đuntija’’. Pored njega na Sajmu, novu knjigu ima i Mikica Ilić – roman ,,Povest po apokrifu’’ IK „Arte“ iz Beograda, a Ana Ćosić profesor prevela je na nemački knjigu Dajane Budisavljević.

Sajam knjiga će biti otvoren do 2. novembra pod sloganom Vreme je za knjigu. Pored Kine, zemlje počasnog gosta, na ovogodišnjem Sajmu knjiga učestvuju izdavači iz: Francuske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Irana, Crne Gore, Japana, Belorusije, Grčke, Hrvatske, Velike Britanije, Holandije, Rusije, Austrije, Španije, Nemačke, Angole i Indije.

Možda Vam se svidi i