Drugari vozimo se bezbedno!

Subotište – NAVAK – Nacionalna vozacka akademija i Toyota fondacija za Evropu uz podršku partnera u novembru i decembru 2014. godine organizovaće besplatan i zabavan program edukacije đaka prvog razreda osnovne škole pod nazivom „Drugari vozimo se bezbedno’’.

4

6
Na temu bezbednosti dece u saobraćaju osmišljen je program koji na atraktivan i neobičan način uči đake prvake da su sigurnosna sedišta i pojasevi za njih važni i neophodni još dugo, a uči ih i šta će se dogoditi ako sami sebe ne čuvaju u automobilu.

“Iznenadili smo se kada smo došli do podataka da više od polovine dece koja dožive saobraćajne nesreće strada upravo za vreme vožnje u automobilima kao saputnici. To je za nas bilo dovoljno da u okvirima svog delovanja učinimo nešto na povećanju bezbednosti dece u saobraćaju. Nacionalna vozačka akademija pravo je mesto za sticanje osnova poznavanja saobraćajnih propisa. Prvaci na prihvatljiv način uče kako da se ponašaju dok se voze automobilu, a potom i na samoj ulici kada su pešaci. Dobre navike stiču se u najranijem uzrastu,” izjavila je Mirjana Pjevac načelnik Uprave za obrazovanje.

Za učešće u ovom edukatvnom programu prijavu je podnelo sedam mitrovačkih osnovnih škola: „Branko Radičevic’’ Kuzmin, „Jovan Jovanović Zmaj’’ Martinci, „Triva Vitasović Lebarnik’’ Laćarak, „Dobrosav Radosavljević Narod’’ Mačvanska Mitrovica i „Slobodan Bajić Paja’’, „Jovan Jovanović Zmaj’’, „Sveti Sava’’ iz Sremske Mitrovice.

Oko 120 mališana iz osnovnih škola „Branko Radičević Kuzmin, „Jovan Jovanović Zmaj’’ Martinci i „Slobodan Bajić Paja’’ Sremska Mitrovica učestvovali su 12.11.2014. u programu, a uskoro se očekuje poseta i drugih osnovnih škola u terminima: „Sveti Sava’’ Sremska Mitrovica – 03.12.2014., „Jovan Jovanović Zmaj’’ Sremska Mitrovica – 08.12.2014., “Dobrosav Radosavljević Narod’’ Mačvanska Mitrovica – 09.12.2014., i „Triva Vitasović Lebarnik’’ Laćarak – 11.12.2014.godine.

Izvor: SirmiumInfo Foto: Nikola Grujičić

You May Also Like