Droga “krokodil” i u Srbiji

UZNEMIRUJUĆE SLIKE I SNIMAK!

Sremska Miztrovica – Kako zavisnici od opojnih droga nemaju dovoljno novca za kupovinu heroina ili kokaina sve češće svoju zavisnost pothranjuju raznim novim drogama pretežno kućne radinosti. Kao jedna od trenutno najopasnijih takvih droga jeste ”sirotinjska droga” zvana “krokodil” koja se pojavila i u Srbiji.

Pre nešto više od dva meseca u jednoj beogradskoj klinici primljen je i prvi pacijent u izuzetno lošem stanju prouzrokovanim korišćenjem ove droge koja za kratko vreme razara čitav organizam.

“Krokodil droga” se dobija mešavinom sastojaka koji su legalni na tržištu i lako dostupni. S obzirom da se za gram heroina na ulici zavisnik mora izdvojiti od 20 do 50 eura, a sastojke koji idu u ovu drogu mogu da nabave za samo nekoliko stotina dinara zavisnici ovu drogu vide kao „rešenje“.

Ova droga, koji razara telo čak 15 puta brže od heroina, dobija mešanjem kodeina, fosfora, joda, benzina i teških metala.

Droga „krokodil“ se pojavila 2002. u Sibiru i nekoliko puta je jača od heroina i ima halucigeno dejstvo. Ime je dobila po tome što koža na mestu na kojem se ubrizgava prvo liči na krljušti krokodila da bi zatim meso počelo da truli i bukvalno da otpada. “Krokodil” bukvalno izjeda tela zavisnika ostavlja strašne fizičke posledice već na početku konzumiranja. U kasnijim fazama korišćenja zavisnicima otpada meso, vide se kosti, odnosno zavisnici o dove droge doslovno istrunu do smrti. Životni vek zavisnika je od dve do tri godine.

UZNEMIRUJUĆE SLIKE I SNIMAK!

kroko

krokodil

krokoo

You May Also Like