Drim tim napravio najbolji ajvar

Sremska Mitrovica – Mesna zajednica Laćarka, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za sport i kulturu Sremske Mitrovice, bila je domaćin karavanu „IZAĐI MI NA TEGLU“.
Udruženje „Bašta mašta“, radio Index i Beogradsko dramsko pozorište obilaze 30 gradova širom Srbije i organizuju takmičenja u pripremanju domaćeg ajvara.
Laćarak kao najveće selo u Srbiji bilo je domaćin ovom karavanu.

DSCN3387

Na takmičenju u Laćarku u subotu 13. septembra učestvovalo je 15 ekipa koje su brojale od dva do pet čanova. Organizatori su obezbedili za ekipe po 30 kilograma paprike, šporet za pripremanje ajvara, ulje i tegle za gotov ajvar. Svi takmičari su ono što su pripremili dobili kao poklon organizatora.

DSCN3395

Tim „Dream team“ pobednik je takmičenja manifestacije „Izađi mi na teglu“ u Sremskoj Mitrovici. Karavan koji će obići preko 20 gradova u Srbiji, dobio je još jednog finalistu koji će se takmičiti u Begradu, u velikom finalu, na Kalemegdanu.

DSCN3483

Nakon proglašenja pobednika, takmičari „Dream Team“ tima, poručili su sugrađanima, ali i takmičarima u celoj Srbiji: „Dan za pamćenje. Nadali smo se mestu u finalu, ali nismo očekivali da je to baš biti prvo. Potrudićemo se da naš grad predstavimo na najbolji mogući način na Kalemegdanu, a možda se i tu nađemo na pobedičkom mestu. Jedno je sigurno, vodimo naše navijače.“

U Sremskoj Mitrovici, drugo mesto osvojio je tim “Romanov”, a treće mesto pripalo je timu “Baronice”.

„I treću nedelju takmičenja priveli smo kraju! Imamo zaista divne takmičare koji se i nadmeću, ali i druže. Trudili smo se da menifestacija pokrene ljude i navede da sačuvaju svoju porodičnu tradiciju, mislim da smo u tome i uspeli !“, istakla je menadžerka manifestacije, Ljiljana Vukotić.

“Izađi mi na teglu” je događaj koji ima za cilj da pronađe najbolji recept u Srbiji i reši staru misteriju, čija to kuća pravi najbolji ajvar. Tokom događaja, ekipa “Izađi mi na teglu” posebno mesto posvetila je deci kroz interaktivan takmičarski program i edukativnu predstavu o zdravoj ishrani.

Za podršku učesnicima i nezaboravnu atmosferu širom Srbije zadužena je maskota Zdravko koja je ove nedelje sa „Izađi mi na teglu“ timom obišla Kanjžu, Adu, Čoku, Novi Kneževac, Srbobran, Kovačicu, Opovo i Sremsku Mitrovicu.
Za izbor pobednika u svakom od preko 20 gradova biće zadužen žiri sastavljen od tehnologa, lokalnog kuvara i poznate ličnosti „autoriteta sa rezultatom“ grada kom se takmičenje održava. Pobednik je osvojio Tehnomanijin poklon – ručni blender, a zanimljive nagrade dobili timovi koji su osvojili drugo i treće mesto, mikser i tiganj.

 

You May Also Like