Sremska Mitrovica- U Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ Sremska Mitrovica, objekat „Maslačak“ danas je upriličena dodela nagrada za učenike koji su učestvovali na likovnom i literarnom konkursu koji je raspisao Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica povodom obeležavanja oktobra- meseca pravilne ishrane i obeležavanja 16. Oktobra „Svetskog dana hrane“.

Konkurs pod nazivom „PRAVILNA ISHRANA ZA DOBRO ZDRAVLJE“ raspisan je na nivou Sremskog okruga a broj radova koji su stigli na adresu Zavoda je 337, od čega su 332 likovna, 10 je literarnih i jedan plakat.

Zadovoljna odzivom dece, doktorka Branka Malbašić iz Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica je čestitala pobednicima rekavši da su najbolji radovi nagrađeni i da će oni biti prosleđeni u Institut za javno zdravlje Srbije „dr. Milan Jovanović Batut“ gde će učestvovati na republičkom takmičenju.

„Cilj ove kampanje je informisanje, sticanje znanja i ispravnih stavova i usvajanje zdravih stilova života na temu pravilne ishrane i fizičke aktivnosti“, rekla je Malbašić i dodala da su ove aktivnosti usmerene na celokupno stanovništvo, ali pre svega na naše najmlađe sugrađane.

Svečanoj dodeli nagrada su, pored predstavnika Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, prisustvovali i Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine i Biljana Cvijetić, direktor PU „Pčelica“ Sremska Mitrovica.


3

2

 

 

Nagrađeni:

Jovana Pavlica VIII1, OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” Mačvanska Mitrovica
Mia Kuridža IV3, OŠ „Boško Palkovljević Pinki” Stara Pazova
Aleksandra Kuždobranski VIII1, OŠ „Slobodan Bajić Paja” Novi Karlovci
Marija Mudrak V2, OŠ „Slobodan Bajić Paja” Novi Karlovci
Anja Vukajlović V1, OŠ „23 oktobar” Golubinci
Nikola Vučenić VII4, Dušan Jerković” Inđija
Miloš Babić VIII3, OŠ „Slobodan Savković” Stari Banovci

Ispred PU Pčelica, objekat „Maslačak“, nagrađene su vaspitačice Tatjana Milivojčević i Gordana Stanivuković

1

6

4

You may also like